lördag 22 september 2012

För att jag måste...

Dessa bilder är tagna med exakt 48 timmars mellanrum. Ofattbart...








Presenter

Under dessa 12 dagar som gått har Nils fått så fina presenter. Ska försöka få med allt här. Förlåt mig om jag glömmer något...
Från farmor och farfar:








+ 2 st duschandukar/badlakan som ligger i tvätten..
Från Karina & Bengt (sim gav honom arbetsnamnet lillBengt):




Från farmors syster Yrsa:




Från sin syssling Klara (och Petter såklart):




Från faster Petra:




Från mormor & morfar:












Även dessa 2 stora nallar kommer från mormor & morfar, tröjan nallen har har min mamma stickat:




Den lilla pyamasnallen kom från syster ned familj tillsammans med det fina Villervalla setet nedan och 2 storpack blöjor!




Och titta vad mamma stickat åt mig ;)




Likadant som Nils redan fått - match from Heaven!


Tusen tack för allt fint!

Besök från Hjo!

Igår var det bara skrik - idag vände det helt och Nils är hur lugn som helst! Heja Sempers magdroppar!

Eller så var det stöket från Hjo-folket som gjorde honom lugn. Mamma, pappa, syrran, Helmer och Moa har varit här idag och hälsat på. Så himla snällt av dem att komma ner bara över dagen. Det är ju ändå en resa på nästan 60 mil. Så himla härligt att träffa dem. Men jag har inte alla känslor på rätt ställen och gråter fortfarande massor.. Jobbigt. För att jag är glad, ledsen, orolig, trött, rädd, arg, lycklig, kär.. Ja typ hela tiden. Men mest för att jag är så himla stolt över vår fina Nils <3








...missade visst att fota min pappa... Sorry!





Nils - en skrikig bebis!

Ja han skriker en hel del vår lille gosse. Magont gissar vi på men svårt att säga. Oavsett stjäl han mycket energi från sin mamma när han gallskriker som han gör..
Idag har Nils blivit passad för första gången. 30 min då jag körde till vårdcentralen för att ta ett prov. Han sov hela tiden så det hade gått bra, men jösses så konstig känsla att inte ha honom nära!
Faster Petra har varit på besök. Dels i torsdags när Nils fick bada och dels idag för lite mys <3 ett jättefint set kläder fick han oxå - bild kommer!




Dagen till ära, mjukis one piece hoodie!





onsdag 19 september 2012

Finbesök

Nu idag på eftermiddagen har vi haft finbesök. Familjen Karlsson från Skummeslöv var här på kaffe och för att kika på Nils <3 titta vilken fin mysdress de hade med sig till honom!








Tack tack säger vi!
Såhär mallig var Annie över att få hålla honom:




I övrigt är det en skrikig kille med magont vi har att göra med. Var vaken mååånga timmar inatt vilket resulterade i att mamma och lillkillen son till halv elva idag... Skönt! ;)


tisdag 18 september 2012

Champions league premiär!

Heja Zlatan som precis gjorde mål på straff!




En Nils blev det!

En Nils blev det! Nils Edvin Olof Malmström. Nils för att det är så fint. Edvin (som är mitt favoritnamn sen jag var liten) efter min farmors pappa och efter Martins kusin. Olof efter Nils farfar Sven-Olof och min farfar Per-Olof. Jag älskar alla tre namnen! Egentligen skulle han bara ha 2 namn enligt sin faster - enklare att boka flygbiljetter då ;) men nu blir det tre!



Idag har varit en bra dag. Martin är hemma och hjälper till så då blir jag avlastad till max. Nils är ju vaken på nätterna långa perioder och så framför allt är det skönt att kunna lösa av varandra så att vi båda får sova lite.

Idag har jag till och med hunnit städa badrummet - perfekt!

Igår var vi på första BVC-besöket och Nils hade gått upp 80 gram. Skönt då vet vi att han får i sig det han ska. Sköterskan tyckte dock att bi kunde komplettera med ersättning på kvällen och natten så att han sover lite bättre vilket verkade funka inatt. Jag fick sova 2x3 timmar med 3 timmars paus - helt ok!

Har oxå blivit en promenad idag med hela familjen. Så himla mysigt!

Som sagt - en bra dag! Och dagens ego-boost är att jag har mina vanliga byxor. Något tighta och
magen är ju lagom dallrig fortfarande men ändå! Totalt gick jag upp 13 kg - nu har jag 6,5 kg kvar - men de får sitta ett tag. Orkar inte ta tag i det nu!




måndag 17 september 2012

Reflektioner om BB

2 Saker jag funderat över sedan BB-vistelsen. Kroppen är ju ganska sargad efter en förlossning, med ont i baken som största följd.. därav några frågor till BB:

* Varför är alla stolar i matrummet stenhårda - INGEN mamma tyckte om att sitta där.
* Varför är toalettpappret så strävt? Det finns skönt Lambi-papper, mjukt och skönt...

söndag 16 september 2012

Söndag hos Malmströms

Ja.. Dagarna här i Altona By är inte så mycket att rapportera om. Vi ammar, byter blöjor, myser, ammar... Av någon konstig anledning går tiden jättesnabbt trots att vi inte gör så mycket.



Efter lunchen hos svärföräldrarna har det blivit en promenad och lite tv-tittande inte mycket mer. Plockat lite tomater i trädgården och nu myser vi framför X-factor



Imorgon ska vi vara ensamma hemma lillkillen och jag. Det blir en utmaning så bi ska nog sova snart och samla energi - något lilleman redan börjat med!




Hos farmor på lunch!




- Posted using BlogPress from my iPhone

BF-dag

Idag är det BF-dag. Alltså dagen vår prins var planerad att kika ut. Så glad jag är att han ville komma 6 dagar tidigare. Idag för exakt en vecka sedan vaknade jag efter en natt med mycket mycket ont i magen. Övertygad om magsjuka typ men ändå på något sätt visste jag att det var förvärkar. Dock inte så kraftiga eller regelbundna. Körde till Halmstad och hem till Lizette på fika och väl där fick hon mig till att ladda hem en app som klockade värkarna! När de tilltog vid fyra-tiden körde jag hem. Förstod att det var bättre att vila än att sitta och dricka kaffe.. Med facit i hand önskar jag att jag boostat energi hela dagen - det hade jag behövt. Åkte till BB tillslut vid nio- tio på kvällen. Var då bara öppen 2 cm så då fick jag lite smärtstillande att sova på och vi valde själva att åka hem för att sova. Tabletterna fungerade några timmar men sen stod jag inte ut mer - klockan sex var vi på Förlossningen igen! Tog ett bad och sedan drog det igång och jag var öppen 6 cm. Mååånga timmar senare plockades han ut med sugklocka kl 20.06 på måndagskvällen!
Här är han bara en timma gammal;




Det känns redan konstigt när jag tänker på att han inte fanns hos oss för en vecka sedan - samtidigt som veckan gått grymt snabbt. Hur hänger det ihop?
Vi börjar få in lite rutiner nu och igår var vi äntligen ute en runda med honom i vagnen.
Jag älskar honom av hela mitt hjärta!
Nu ska vi bara komma på ett namn. Det stressar mig lite att han fortfarande inte har något. Men innan han blir en vecka måste vi ha det klart! Det blir liksom svårare ju längre vi väntar.
Idag ska vi på lunch hos pyrets farmor & farfar. Spännande!