lördag 2 juni 2012

Fotbollspremiär (för mig alltså)!

Idag blev det fotbollspremiär. YSBY mot Skottorp. Hemmaderby mellan Martin och Tomas nya lag och deras gamla. Ysby har ju inte visat sig jättestarka hittills men lyckades vinna med hela 4-1. Underbart! Tror jag bär tur med mig för Martins lag oavsett om han spelar eller coachar brukar vinna när jag är där - så kanske att jag borde kolla oftare...

Trodde det skulle vara svinkallt. Men i lä bakom Ysbys häckar i solen var det ljuvligt (planen ligger perfekt!).

Fina fina Monica (och barnen) höll mig sällskap. Mysigt att få en pratstund med henne!




*LYCKA*

De bästa av vänner vet vad man önskar mest. Tack kära Monica för eftermiddags-lyx ;-)


fredag 1 juni 2012

Idag har vi varit hos BM för rutinkontroll. Eftersom jag inte känt av bebis på några dagar kände jag mig som vanligt orolig och därför fick vi lyssna på hjärtljuden igen. Fantastiskt! Och härligt att Martin äntligen fick lyssna! 148 slag per minut - helt normalt. Allt annat var oxå som det skulle. Jag låg exakt på kurvan, hade bra blodvärde och hon tyckte inte att jag var för tjock... Men jag har gått upp över 5 kg redan. Hjälp var ska det sluta??

Men..

Jag vill heeeem. Stått i 10 min nu. Måtte tunneln bli klar snart!


tisdag 29 maj 2012

Kalas!

Ikväll har vi firat svärfar på hans dag. God mat och gott sällskap. Grattis!

Fick en glad överraskning innan idag när min pappa kom förbi bara sådär. Säljmöte i Halmstad och han valde att hänga hos oss istället för att köra go-cart med arbetskollegorna. Going! ;-)



Föräldragrupp

Igår var vi på första föräldragruppsträffen. Det blev redan nu i maj/juni eftersom de inte vill hålla i dessa under semestertider. Men hjälp säger jag - är det såhär det är överallt? Vi var 5 par, blev indelade killar och tjejer för sig och satt ner med en psykolog och pratade om hur vi känner...
* hur reagerade vi när vi fick veta att vi var gravida
* hur har vår vardag förändrats av graviditeten
* hur har jag som person, respektive min man förändrats...

Ärligt - att sitta och prata om detta i grupp bland vilt främmande människor är inte vad jag upplever som bekvämt. Jag har mina vänner, pratar hellre med dem.. vad vi än sa sa ju psykologen dessutom att det är "heeeelt normaaaalt".

hm... men det blir kanske bättre kommande tillfällen, när det är mer konkreta saker som ska diksuteras, som amning, förlossning, smärtlindring etc.

Vad har ni för uppleveleser av föräldragrupper?

Min största förhoppning inför dessa möten var dessutom att kanske träffa föräldrar i liknande situation, men av alla dessa paren var det inte många direkt som stämde med "oss". Alla verkade så unga... Men vem vet? Det kan kanske bli bra ändå? Skönt iallfall att känna några fler mammor som ska ha samtidigt. Vem vet, vi kanske blir bästisar när barnen väl är födda! :)


I vilket fall så verkar Familjecentralen i Laholm jättebra och mysigt med öppna förskola, BVC och allt i samma bygnad. Dessutom fanns där en liten butik för Second Hand försäljning av barnkläder och prylar. Den ska jag absolut besöka vid tillfälle!


söndag 27 maj 2012

Äntligen!

Ja äntligen har jag hittat pyssellusten igen. Fel tidpunkt med tanke på vädret men man kan ju inte vara ute jämt! Satt i solen i en och en halv timma innan idag och är röd som en gris... Så typisk mig! Men jag somnade visst..

Idag blev det tipspromenad med Tomas, Monica och barnen och sen bara en skön söndag :-) härligt med sommarväder! :-)


Dagens premiär nr 2

Nypotatis. Mums!


Premiärdags!

Mums!!