torsdag 26 april 2012

Torsdag - fast fredag :)

Ja, idag är det Torsdag fast det känns som fredag eftersom jag är ledig imorgon! Nu ska jag packa min reseväska för att dra iväg på äventyr över helgen... någon som kan gissa vart det bär av??




onsdag 25 april 2012

blommor!

En positiv sak med att fylla år är alla fina blommor! Har nu 3 härliga buketter här hemma :-) tack mor & far, Svärföräldrarna och min älskade man!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Hihi måste dela med mig av denna!

Klockren eller vad säger ni?

Avdelningsaktivitet

Igår hade vi vad vi kallar "avdelningsaktivitet" på jobbet. Då brukar vi sticka iväg efter lunch och förena nytta med nöje. Några brainstormings-arbetsuppgifter/grupparbeten och någon rolig aktivitet. Det kan vara allt från att Köra Go-Cart, spela Bowls (som vi gjorde förra gången) till att bara grilla och spela boule. Igår var vi på IP i Förslöv och lekte lekar. Dels utomhus men mest inomhus. Ordlekar och Tribond. Det är väldigt nyttiga träffar som gör oss både till bättre lagspelare, men även för att få fram de där diskussionerna man aldrig tar sig tid till annars.

Kallskuret till mat, kladdkaka till fika och enkla lekar. Totalt en lyckad kväll som kostade hela avdelningen (14 personer) totalt 1600 - kostnadseffektivt och bra :)

En av dessa lekar hade vi på en kräftskiva hemma hos Andreassons, den är jätteskoj! :) Så tack Ellinor för tipset!






Som sagt en lyckad kväll, men ändå en lååång arbetsdag. Jag var jättetrött när jag kom hem och orkade inte mycket mer än att packa upp alla saker jag haft med mig och sen slänga mig på soffan. 1 avsnitt Desperate Houseviwes - inte illa!

Känner att jag börjar sova allt sämre och är jättetrött idag. Lille Bengt i magen gör sig påminnd och stökar runt. Jag känner inget konkret, inga sparkar eller så. Men mer som bubbel och sprattel - kan jämföras med orolig mage. Blåsan har ju oxå fått mindre plats kan jag märka!

tisdag 24 april 2012

Kan denna mannen le??

Kimi "the Iceman" ler? ..det har jag aldrig sett!


Såhär glada var pappa och jag över att fritösen fungerade i söndags :)
Tack syster & Stefan för en bra present!

Båsta privata gymnasiums projektkväll

Igår var vi på Båstad Privata gymnasiums projektkväll. Jag var mest där för att spana in skolan - där ju våra vänner Tomas (rektor) & Monika jobbar. Kul att se lokalerna.

Projekten som eleverna presenterade var av väldigt blandad kvalitet. Några hade cyklat till Saint-Tropez på 17 dagar, någon hade sytt kläder, någon samlade in pengar till Uganda och någon skulle springa en mil under en timma. Minns mitt projektarbete på gymnasiet (specialarbete hette det då). Jag skrev om Amnesty. Inte så mycket projekt, utan bara sammanställde vad de står för och specialiserade mig på processen kring just en fånge. LIte skillnad på engagemang nuförtiden verkar det som. Även fast jag inte förstår hur man kan ha projekt på 100 timmar som handlar om att springa en mil på en timma.. där hade jag velat ha lite mer input om killens förutsättningar...


Så skulle ju Björn varit där oxå och föreläst, men han orkade inte pga av sin sjukdom. Istället dök Kenny Jönsson upp. Det var en trevlig överraskning och det blev en riktigt bra föreläsning. Dels om hans karriär, om Rögle idag och sen fick publiken chans att ställa frågor. Synd om Björn, men för min del var det positivt att Kenny kom istället :)

måndag 23 april 2012

Utmaning


Jag har blivit utmanad av Jennie!
- Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
- Then, choose 11 new people to tag and link them in your post (fast jag är lat, så jag tar samma frågor...)
- Create 11 new questions for the people you tag to answer.
- Go to their page and tell them they’ve been tagged!
- Do not tag back to the person who has already tagged you.
1. Vem, förutom din familj, känner dig bäst?
Oj, olika personer i olika situationer. Men Linda, Sara eller Ellinor får jag nog säga på den.
2. Vad gör du helst en söndag?
Går tipspromenad på hökafältet med min man. Pysslar om lite hemma (fast inte städa), tar det lugnt och njuter av att vara ledig.
3. Vilket tvprogram måste du se?
Amazing race!
4. Är du nöjd med ditt liv?
Ja, absolut! Måste bara lära mig att inte alltid sträva efter mer!
5. Har du något favorit klädesplagg?
Ja, en blå moderat-tshirt som jag måste sova i!
6. Vilket är det vackraste stället du varit på?
Nordnorge - norr om Lofoten på ett ställe kallat Stö. Eller vägen dit och området runtomkring var fin iallafall!
7. Vilken mat bjuder du helst på när du ska ha gäster?
Grillat!
8. Vad är det första du hade gjort om du hade vunnit 1 miljon?
Betalt av studieskulderna och köpt en bil.
9. Hur ofta äter du godis/snacks?
För ofta... Nuförtiden blir det flera gåner i veckan. I "normaltillstånd" = bara på helgen.
10. Hur tror du andra hade beskrivit dig som person?
Glad, snäll, hjälpsam.
11. Vilka städer har du bott i?
Hjo, Dublin (Irland) Halmstad, Ludwigshafen (Tyskland), Laholm.
Jag utmanar: Syster, Moa, MartinaFilippa, Nanny, Susanne, Petra hm... har inga fler vänner som bloggar.. så det får räcka så. Men ni som känner er manade får gärna svara i kommentarsfältet!

Helgen som gick!

Ursäkta min dåliga uppdatering över helgen. Vi har än en gång haft huset fullt med folk och då kommer bloggandet i andra hand.

Fredagkvällen ägnades åt vila vila och vila. Städade toaletterna och bakade en födelsedagskaka, sen däckade jag i soffan. Martin spelade fotboll så jag var själv hemma, vilket är ganska skönt emellanåt. Åt skräpmat och kikade på ett inspelat avsnitt av Greys. Härlig fredag J

På lördag vid lunchtid kom mamma och pappa hem till oss – givetvis för att fira mig på min födelsedag! Därav städade jag huset på förmiddagen och hade lunch redo när de kom. De var också lite trötta efter en tuff arbetsvecka och lång bilkörning, så pappa la sig för en eftermiddagslur och jag och mamma smög iväg till skoaffären. Ni vet, vi har en underbart stor och fin skoaffär i lilla Laholm, med landets bästa priser på märkesskor. Vagabond och Ecco etc. ungefär 15-20% billigare än i vanliga skoaffärer. Jag behöver verkligen vårskor. Tycker det är svårt nu när stövlarna är för varma och ballerinorna för kalla. Man vill ju inte gå runt på jobbet i converse, men jag har liksom inga andra som passar just nu. Förutom de höga på klack då.. Så det blir klackskorna för att se snygg ut, men jag hoppar i mina tofflor såfort jag kommer till jobbet.. så ett par snygga vårskor hade suttit som en smäck. Tyvärr hittade jag inga så jakten får fortsätta… Eller jo, jag hittade jättemånga fina sommarsandaler eller klackskor, men nu var det ju inte det jag behövde.. Och hur bra kommer jag kunna gå på klackar i sommar? Höggravid? Njae, får nog bli fotriktiga ecco-sandaler eller något då ;)

På kvällen kom även mina svärföräldrar över på en bit mat. Vi gjorde den underbart goda kycklingen som vi fick när vi var hos Marcus och Linda för några veckor sedan. ”Parmakyckling i balsamsås”. Mums. Blev lika gott den här gången och alla frossade. Jag gjorde 3 gånger mer än receptet sa men ändå blev det bara en liten ynka matlåda över… Gott betyg alltså J

 När man blir, som jag, 33 år så firar man liksom inte så mycket födelsedag mer. Eller, jo, man äter lite gott och fikar en extra gång men det är liksom ”it”. Presenterna, som man som liten längtade efter ände sedan julen och gjorde långa listor för vad man ville ha, känns inte så viktiga längre. Ärligt hade jag helt glömt bort att önska mig något alls.. Men ändå så blev jag uppvaktad av mina nära och kära:

·        Gravidkudde

·        Härligt lotion att smörja in magen med!

·        Trätrallen vid ingången (den som jag skrev om för någon vecka sedan att S-O gjort åt oss!

·        Pengar till vår stundande Venedig-resa.

·        En pommes-frittes-maskin (Bertils namn på det, en fritös med andra ord!)

Den med lite bra fantasi kan ju gissa vad det blev till lunch på söndagen? Korv och…. Just det, pommes! Sjukt lyxigt att kunna få McDonalds-mat hemma J  Tack snälla ni för alla fina saker! J

Och tack pappa för att du hjälpte mig att äntligen få upp våra nya gardingstänger i vardagsrummet! Nu ska jag bara få tummen ur att fixa till själva gardinerna också!

Mor & Far drog hem efter lunch, och då drog vi också hemifrån (efter att jag sovit lite på maten…). Ut till Skummeslöv för att fika lite med härliga familjen Karlsson. Jag är så himla glad att ha dem i vår närhet. De är så goa och där känner man sig alltid välkommen. J

Pust, det var en rejäl sammanställning av helgen som gick. Får väl återkomma med lite bilder snart. Bara meckigt eftersom min telefon var urladdad, och att tömma kameran och ladda upp bilder tar sån tid… så tålamod vänner J

Nu ska vi snart dra ner till Båstad. Båstad Privata Gymnasium har en temakväll där de ska presentera årets specialarbeten, och efter det ska Björn Hellqvist hålla ett fördrag och prata om hans insamling ”Shaking Generation”. Spännande!

5-år!

Idag har jag varit på Lindab i exakt 5 år. Hjälp vad tiden går.
Firar med att baka en kaka tills morgondagens avdelningsaktivtet. :)