lördag 26 mars 2011

Vilken dag!

Strålande sol och tonvis av energi. Har städat hela huset, bäddat rent i sängar, putsat alla fönster och tvättat 7! Tvättar. Varit och slängt papper och glas och ändå hunnit sitta ute i solen och njuta ett tag. Rundade av med en go middag med älskingen - och en flaska favorit-vin! DET kallar jag lördag!!

Pappa opererades igår och det sattes in en 40 cm lång och 12 mm bred spik i hans ben stackarn - utan narkos! Han är stark min far! Skönt att det är gjort -nu kan det bara gå framåt!
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 25 mars 2011

Jaaaaa!!!

HÄRLIGT RÖGLE! Piska MODO precis vad vi behöver!!!

4 domare på planen och lika dumma allihop! Shit vilka jäkla Modo-domare säger jag bara. Helt rättvist att Rögle fick vinna på straffar. Bästa matchen iår. Kul!
Published with Blogger-droid v1.6.7

torsdag 24 mars 2011

Hos Ellinor i Halmstad

Snackar och dricker gott te ;-)

Ellinor är Buzzador och testar just nu Bifiform Balanc som är ett dagligt tillskott av mjölksyrabakterier för en välfungerande mage. Jag ska testa den här provförpackningen och se om det är något för mig!

Pappa har äntligen blivit flyttad till KSS i Skövde nu. Skönt på något sätt att ha honom närmre hemma!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Jag lider med Japanerna!

Katastrofen i siffror

Här är de senaste siffrorna (ungefärliga) efter katastrofen i Japan!

  • 8 133 personer har bekräftats döda
  • 2 612 personer har rapporterats skadade
  • 12 272 personer har rapporterats saknade
  • 362 887 har evakuerats från tsunamidrabbade områden och inkvarteras nu i cirka 2 150 evakueringscenter, främst i skolor och andra offentliga byggnader i Tohoku and Kanto omr.
  • Fler än 209 929 har evakuerats efter problemen med kärnkraftsverket i Fukushima.
  • Många evakuerade nu flyttat vidare till värdfamiljer
  • 14 413 hus totalförstördes och cirka 98 466 hus skadades till följd av jordbävningen och tsunamin. Flera tusen hushåll i Miyagi, Iwate och Fukushima områdena ödelades av tsunamin. 30 000 prefabricerade (tillfälliga) hus sätts nu upp.
  • Jordskred har rapporterats på 119 platser

Den akuta fasen efter jordbävningen och tsunamin är inte över än på flera månader. För närvarande arbetar 230 rödakors-team med fler än 1 200 personer i skift.

Just nu bor hundratusentals hemlösa japaner i de många evakueringscentra som upprättats runt om i den katastrofdrabbade området, ofta på mattor på golvet i en skola, gymnastiksal eller annan offentlig lokal, där det är nära till närmaste ”granne”. Många riskerar att bli kvar här i tre, fyra månader eller kanske ännu längre tid innan boendefrågan är löst.

I evakueringscentren finns i dag många barn, och Röda Korsets experter på psykosocialt stöd understryker hur viktigt det är att dessa barn så snabbt som möjligt kan gå tillbaka till dagliga rutiner med någon typ av verksamhet. Men till stor del är det äldre människor över 65 år som bor här.

Eftersom det visat sig att många drabbade nu flyttat till släktingar och bekanta planerar Röda Korset att utöka insatser till värdfamiljerna. Röda Korset diskuterar med myndigheter om en eventuell roll vad gäller transitbostäder.

Det är också viktigt att människorna snabbt kan börja bygga upp sina liv igen – många måste börja om från noll med att börja leta boende, skaffa kläder och möbler, söka efter ny skola och nytt jobb. Där kan kontanter bli ett verktyg och en viktig komponent för att stödja de som drabbas i att planera för sin nya framtid.

Jag vet att alla kanske inte har råd , men VI som HAR det – Kan vi inte ALLIHOP skicka iväg ett enkelt SMS med texten AKUT JAPAN till nummer 72 900, så bidrar man med 100 kr till dom drabbade i Japan!

onsdag 23 mars 2011

onsdagsmiddag

Idag blev det renskavspanna och råstekt potatis. Rekommenderas! Och så himla enkelt. Hacka scharlottenlök och fräs tillsammans med renskavet. Salta och släng på lite färdig sås från Arlaköket. Den här gången blev det med Karl Johan svamp, timjan och citron. Mums!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Äntligen på bättringsvägen ;-)

Published with Blogger-droid v1.6.7

Luktfri?

Haha. Nu har min förkyldning gjort att jag tappat smak och lukt. Sniffade i en flaksa whiskey och kände ingenting. Drack ett glas och det var som vatten för mig. Nu här på jobbet tog jag handsprit (står kvar på toaletterna sedan svininfluensan...) och det luktar nada! Skum känsla! Och trist att äta... Hoppas det släpper snart.
Published with Blogger-droid v1.6.7

tisdag 22 mars 2011

Snörvel snörvel

Mår fortfarande inte riktigt bra. Är jätteförkyld och blir hängig av det känner jag. Idag var jag på Maxi efter jobbet och det var vad jag orkade, däckade i soffan efter det. Igår var jag ute på promenad efter jobbet och samma då - däck i soffan.. trist. Har hängt i över en vecka nu.

Pappa ligger kvar på sjukhuset i Östersund med sitt brutna ben, men ska nog förflyttas till Skövde imorgon och opereras där senare i veckan. Jag tycker så himla synd om han, stackars pappa!

söndag 20 mars 2011

Face Off eller V?

La en ansiktsmask innan som inte betedde sig riktigt som jag trodde den skulle. Burkar vara att lägga på - låta sitta - tvätta bort. Den här skulle man peela bort. Såg ut som en blank Alien! Haha!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Grå söndag

Ja, idag har vi inte gjort många knop. Jag känner mig fortfarande lite risig, och nu börjar Martin bli sjuk. Så här har vi mest slappat, druckit kaffe och bara varit. Det kan vara skönt ibland, men eftersom jag bara hängt isoffan hela veckan när jag vart sjuk så är jag lite uttråkad.

Fick tummen ur och gick en promenad innan - den långa rundan. Ingen känning i varken knä eller benhinnor - nu är jag snart på banan alltså! Härligt! Bort med förkylningen nu bara så kör vi sen!!

Fick ett trist besked innan. Mamma ringde och berättade att pappa var på väg med ambulans till sjukhuset i Östersund. Hans sista åk i backen blev inte riktigt vad han hade räknat med. Brutet ben - mer vet jag inte. Men stackaren! Det måste göra as-ont! Hoppas han får komma hem snart iaf, så att han inte blir liggandes där nu. Isåfall kör jag upp och hämtar honom!<3

Min värsta skräck...

...är att Martin ska lura med mig till Liseberg i sommar. Den här kommer jag ALDRIG sätta mig i...




Så kan man ju oxå tänka!

Om livet känns lite tungt... Om dagarna inte blir som man vill.... Så är lösningen att se livet på som en hanhund. Kan det inte ätas eller sättas på, så pissa på det och gå vidare!"